Publicat de: ultimulunicorn | iunie 8, 2022

în căutarea zen-ului pierdut

după cum se vede, plec de la premisa ca el a fost cândva… l-am avut adică, dar l-am pierdut pe drum. Trebuie sa recunoaștem asta e o perspectiva mai plăcută decât aia in care m am născut iremediabil neliniștita, neterminata, nemulțumită.. intr-un „cuvant” : NE.

acuma unde l-am pierdut? nu mai dau iar vina pe operația aia, ca si înainte eram întoarsa. mno.

întotdeauna m-am comparat cu frati-miu, si in urma comparației clar ieseam in lipsa. el optimistul perfect, eu… mi-am spus realista! si macar depresia – aia urata, cainele negru, m-a ocolit. niciodata n-am zacut in asternuturi cu zilele din cauza tristetii din oase, nu am inchis usa in nas lumii din afara – decat in masura in care mi-a convenit. adica tot pt confortul meu, deci starea mea de bine. da, asta recunosc: am avut si am nevoie de o zona a mea in care sa pot respira eu. hei, dar asta nu e depresie. nici pe departe. deci pot sa zic ca am dus-o pe picioare!! ca ceva E in mine. poate o predispozitie?!? naiba stie!

oricum, eu tot insist si caut sa re-capat acea stare de armonie, in care sunt împăcata eu cu lumea, ca cu mine sunt mereu împăcata. iar arogante…. mda.

pt maeștrii Zen, cuvintele sunt un fel de cămașă de forță a gândului. Iar gândul în exces nu e bun nicicum. Cum ii spunea băiatul samuraiului lui Tom Cruise – „too many mind.” Adică tom se făcea vinovat de overthinking. știu cum e. Mai ales gândul despre sine – introspecția.

pai fără cuvinte, fără introspecție, mai întâi ca blogul asta nu ar mai exista – ceea ce nu e neapărat un lucru rău, dar legat de el – nici alți oameni nu ar mai fi fost în viata mea, și asta clar e un lucru rău. mai ales ca nu sunt prea multi oameni in ea.

deci când eram eu zen? – probabil înainte sa învăț sa vorbesc… sigur înainte sa apară frati-miu în decor. Prea de mult și prea puțin. Putem deci concluziona ca de fapt nicicând. Ok, am rezolvat-o și pe asta.

In fond si la urma urmei: /It’s a problem of MIND over MATTER. If you don’t mind, then it doesn’t matter!/ =))


Răspunsuri

 1. Nu cred că se manifestă la toți la fel depresia. Câinii sunt de multe culori și de multe rase 😔
  Eu nu cred că depresia te-a ocolit, cred doar că tu ești o persoană foarte puternică și la tine se manifestă fără așternuturi și uși închise în nas

  • deci tu ma vezi depresiva bag seama. si eu care ma consideram doar aroganta si egocentrista =)))
   cum o fi mai grav??
   depresia se vindeca, caracterul… nu prea.

   • ehe, cate asa zise trasaturi de caracter nu au la baza afectiuni, emotionale sau fizice!!
    Nu te vad „depresiva”, care suna peiorativ, oare de ce ai formulat asa? 🙂 Te vad mult prea luptatoare, mult prea nelinistita.
    Zbaterea asta continua a ta… numai aroganta si egocentrismul nu reprezinta! tu iti pui intrebari, te diseci, te judeci, te indoiesti, cred ca esti opusul arogantei si al egocentristei
    Iar zbaterile, luptele astea – eu cred ca sunt semne ale unei puternice suferinte interioare, si ce altceva este depresia?

   • Uau… multumesc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: