Publicat de: ultimulunicorn | octombrie 14, 2021

IONA, Adam sau Sisif

„Mamă, mai naşte-mă o dată! Prima viaţă nu prea mi-a ieşit. Cui nu i se poate întâmpla să nu trăiască după pofta inimii? Dar poate a doua oară… Ne scapă mereu câte ceva în viaţă, de aceea trebuie să ne naştem mereu.” M. Sorescu – IONA

Desenul vrea sa reprezinte momentul creatiei – ala in care Dumnezeu l-a zamislit din pamant pe Adam – primul OM, si i-a dat suflare – Suflet – Viata. A avut si niste incercari neizbutite pana I-a reusit – ceea ce, daca stai sa te gandesti – cam contravine ideeii de Dumnezeu – Lui ar fi trebuit sa-I iasa din prima, nu?!?

Avea profu de mate din generala ((Chinezu’) o vorba – sau mai degraba o problema filozofica pt incepatori asa: Daca Dumnezeu e Atotputernic – inseamna ca poate face orice. deci ar trebui sa poata face o piatra atat de mare incat sa n-o poata nici macar EL ridica.

  1. Daca Nu poate face o asemenea piatra – inseamna ca nu e atotputernic.
  2. Daca poate sa faca o piatra pe care sa n-o poata ridica – rezulta ca nu e Atotputernic. (pt ca nu poate ridica piatra.)

Asta a fost lectia in care ne-a invatat cum sa demonstram teorii prin REDUCEREA LA ABSURD. Tare nu?

Profu era f tare. daca am reusit sa intru la Liceul de Info – cel mai tare din parcare in materie de real pe vremea mea :)) e si datorita lui. Ovidiu Constantinescu. A murit tanar – de la alcool, ca tata. si probabil de prea multa filozofie de slaba calitate… ca banuiesc ca a fost si o renuntare la viata din partea lor.

De curand mi-am dat seama ca nu am si nu am citit Mitul lui Sisif. Asa ca am comandat cartea care acum imi tine companie la metrou. de aici legatura cu Absurditatile vietii si alte frustrari ale spiritului si nu doar ale lui. frustrari peste care invat sa trec, DA, inca invat… si la 44. ca daca inca sunt pe aici – zic sa nu stau degeaba, mno.

desenul e din timpul scolii de Arta, cand ma luptam cu demonii si frustrarile de a fi picat la Fac de Arte de doua ori, apoi am virat spre Drept – am picat si acolo o data – ca nu dadea bine sa intru din prima, si apoi legenda spune ca am reusit sa intru si sa termin cu gratie… si ulterior am zis ca hai si un master in ASE – ca sa fie. Aceste drumuri imprastiate si indecise sunt tot o imagine a frustrarilor si a Absurdului care se manifesta in si prin mine… si inca se.

doh!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: