Publicat de: ultimulunicorn | octombrie 12, 2021

Mana mea dreapta

Nu mai stiu exact unde am auzit povestea despre Nichita Stanescu – care ar fi inceput sa scrie versuri dupa ce si-a „descoperit piciorul privindu-l cu atentie, in vestiar dupa ora de sport.” adica omul a avut o epifanie cum ar veni. mno. eu nu am sa ma apuc sa scriu versuri, scriam eu oricum si fara vreo experienta revelatorie – la mine e in functie de stare, cand ma apuca – bag versuri schioape, dar mi se intampla, mai ales in ultima vreme, de ma trezesc uneori ca imi observ cu atentie mana, mana dreapta.

De ce mana dreapta? cred ca fara vreun motiv anume. desi sunt stangace, sau ambidextra – cred ca daca mainile mele s-ar lua intr-o intrecere gen sKandenberg – clar ar castiga dreapta. asta pentru ca dupa operatie m-am trezit paralizata pe stanga – loco-motor, si cu jumatatea dreapta a fetei amortita. deci un alt fel de X files.

deci o observ, o vad, o privesc cu ochiul critic – nu e dreapta, adica e putin suie.

degetul aratator e oarecum curbat si se rezeama de ala din mijloc, dar per total imi plac mainile mele. as fi putut canta la pian, dar n-am avut ocazia sa invat. nici tragerea de inima.

Mana mea dreapta nici macar nu deseneaza. aia stanga se pricepe la asta. mana dreapta plimba mouse-ul. mno. in rest cu stanga mananc, cu stanga ma spal pe dinti… totusi cu dreapta scriu. e ceva. si cum ziceam, ma trezesc uneori ca imi privesc mana intinsa pe fundalul ferestrei, adica ii vad conturul intunecat, si pare gratioasa. imi place de ea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: