Publicat de: ultimulunicorn | iulie 18, 2021

True

„Death Created Time To Grow The Things That It Would Kill.” Rust Cohle – True Detectives.

clar nu e o perspectiva luminoasa asupra vietii noastre pe Pamant.. dar e una originala. probabil asta m-a atras de la inceput la serialul asta, asta si personalitatea dezarmanta a lui Rust – jucat superb de Matthew McConaughey.

L-am revazut de curand – toate cele 8 episoade ale sezonului 1. Am mai zis eu ca imi place sa revad amintiri, recitesc carti.. si apoi ideea asta cu Moartea care a creat Timpul ca sa aiba ce omori.. nu imi pare nicaieri mai evidenta decat atunci cand primesc flori. pentru ca stiu ca vor muri curand, pentru ca le vad deja moarte cumva – taiate si condamnate la o moarte timpurie si trista.. intr-o glastra, pe o masa.. pentru ca in final sa sfarseasca la gunoi.

Macar in natura, ar fi murit si s-ar fi uscat reintrand in circuitul firesc al tuturor fiintelor care mor pentru ca altele sa renasca.

stiu ca nu e o atitudine tocmai vesela… dar e exact ceea ce simt cand vad un buchet de flori. vad Sfarsitul si uscaciunea care ramane. deja nu ma mai intreb de ce. asa e creierul meu setat?!?

Probabil ca ar trebui sa vad frumusete si in uscaciune. exista, stiu. macar asta ar trebui sa ma ajute sa dorm mai bine la noapte.

Azi noapte am avut un cosmar – de mult nu mai avusesem, uitasem senzatia aia de greutate in miscari, de parca timpul ingheata si tu esti captiv, prins ca o insecta in chihlimbar, si vrei sa scapi – dar nu poti, si vrei sa strigi – dar nu ai glas. si speri ca e doar un vis, si incerci sa te rupi, sa te trezesti, sa visezi altceva..

Am reusit pana la urma dar m-am trezit de dimineata cu niste dureri de cap infioratoare. asa ca la micul dejun am servit un senvis si o aspirina efervescenta. La noapte nu mai vreau vise!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: