Publicat de: ultimulunicorn | iunie 22, 2021

Trecere

E ca atunci cand creierul uita atunci cand treci dintr-o camera in alta, de ce si pentru ce ai ajuns unde esti. Cand un prag este trecut, cand o usa se inchide in urma ta.. creierul tinde sa dea un refresh – sa o ia da capo si te trezesti ca ti se ia covorul de sub picioare.. esti in pom si pomul in aer si te intrebi : ce curu’ meu faceam io aici?!? Bine, intrebarea asta e valabila in general – si fara usi sau praguri. 
Ce caut eu in viata mea? pe MINE!!! cam asta ar fi raspunsul. si ar trebui pana ajungi la linia de Finish – sa fie si raspunsul final. Adica sa te cunosti ce iti poate pielea si din ce material esti facut.

Am rupt o cheie in broasca. material casant. bine, si eu am fortat-o.. broasca a opus rezistenta, cheia a cedat in punctul slab si m-am trezit cu doua bucati de cheie. Pe moment m-am panicat putin, dar apoi am realizat ca a cedat exact cine trebuia sa cedeze. Daca se rupea broasca sau ramanea blocata, era urat – ca era vineri sfarsitul programului… Deci nu e bine sa fii facut din material de asta care cedeaza fortei si nu e supus schimbarii. Nici unul prea schimbator nu e ok. 
Credeam ca nu ma pot schimba, ca esenta – miezul a ceea ce sunt, ramane acelasi. Ecuatia care sta la baza mecanismului nu poate depinde de variabile care sa ii schimbe sensul. Valoarea, da. Aia se poate schimba in timp. Cred ca e posibil sa se schimbe atat de tare incat sa rezulte un negativ din pozitiv, sau invers. mai rar, clar, dar s-au mai vazut cazuri de-a lungul timpului..
O trecere a insemnat si ultimul timp – cam de un an jumate pe putin, scurs de la operatie si pana acum. si e inca in desfasurare. iar acum trebuie sa ma implic si eu. sa-mi dau acordul, sa decid incotro. si pe bune daca nu ii dau dreptate lui Loki, din recent aparutul serial, bai, libertatea de a alege chiar este o povara uneori. 

Asa cum m-a dat usor peste cap vestea ca ieri – fiind sarbatoare, era alegerea mea daca vin sau nu la birou… cand stiam ca am plati de facut, colegii toti – aproape – au venit si ca mai vreau si liber mai pe joi – ca sa merg la doctorul care isi va da verdictul asupra analizelor mele si imi va prezenta optiunile in privinta tratamentului de urmat. Aici ajung iar la liberul arbitru ca tot eu sunt instanta suprema care va decide DA ori BA. mno. 

ps. am fost la birou si am ajuns seara acasa cu o stare de toata jena. nu mai caut sa imi explic de ce si pentru ce. pur si simplu DE AIA. 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: