Publicat de: ultimulunicorn | noiembrie 25, 2020

reciprocitate

De fiecare data cand imi trecea prin cap sa raspund si eu cu aceeasi moneda sau cu oricare alta manifestare nepotrivita, ceva care nu mi se parea corect, meritat.. ma oprea gandul ca as da nastere unui precedent neplacut si prin asta as putea astfel motiva viitoare raspunsuri de aceeasi natura. adica exact opusul la ce voiam sa obtin – si anume o reactie prompta, ceva sincer si nu premeditat, o chestie pe care consideam ca o merit si o asteptam de fiecare data in raport cu oricine.

M-a obsedat in repetate randuri ideea asta a reciprocitatii. adica ma astept de la cineva sa se poarte cu mine asa cum ma port si eu. ce e asa greu?!? avem asa niste standarde diferite.. greu de ghicit ce considera fiecare ca fiind comportamentul potrivit fiecarei situatii. dar cum de nu pot sa isi dea seama ce e important pentru altii? nu se vede? nu se simte? chiar e nevoie sa o spui raspicat? sau poate doar aleg sa nu vada pentru ca nu le pasa.

de ce suntem atat de la fel si totusi atat de diferit alcatuiti?? asta e intrebarea. si da – experientele, mediul si toti factorii aia care ne dau peste cap si ne f..t viata pas cu pas, am inteles. dar totusi?!? vorbesc de chestii esentiale, de baza, de bun simt, frate!!! pe bune… alea care te fac un om functional. atat.

cred ca iar vorbesc bazaconii si urlu la luna.. chiar si asa – trebuie sa urlu si io undeva :))


Răspunsuri

 1. Suntem, desigur, diferiți. La mine au fost vremuri prelungi când, pornind de la presupunerea că oamenii sunt nașpa și urmează să aibă „manifestări nepotrivite”, nedrepte la adresa mea, nemeritate, eram eu cu un pas înaintea lor și mă manifestam preventiv :)))
  Mult timp am auzit despre mine că sunt rea și groaznică dar eu când priveam înăuntrul meu eram o amărâtă tristă zgribulită de frig și frică, care își luă masuri de precauție ca in poezia lui Marin Sorescu:))
  De o vreme incerc să fiu mai la fel la suflet cu la port, dar nu îmi iese întotdeauna, pentru că imediat ce apare o manifestare nepotrivită la orizont, mă comport de câteva ori mai nepotrivit.
  Precauție, cum zicea Marin Sorescu

  Am auzit că a murit Maradona. Asta viață eșuată. Trist.

  • Trist, da. si raspunsul tau e trist… totul e aiurea!

   si precautia asta.. hai sa fim nasoi anticipat – ca sigur ceva urat ne pandeste! 😦
   in mod ironic si azi e soare. karma doarme.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: