Publicat de: ultimulunicorn | iunie 11, 2020

„Asculta pe mine!”

„Asculta pe mine! Asculta pe Erica!”

Astea vin strigate in toiul unei discutii insotite si de gestica aferenta, ca pentru a atrage atentia asupra ei si a reseta discutia – de data asta, in mijlocul actiunii fiind ea. Da, mi se pare logic – una ca e la varsta la care face aproape totul pentru atentie, si alta pentru ca un leu autentic trebuie mereu sa fie in centrul actiunii! Dar altfel e adorabil cum stalceste ea limba si conjugarile, articolele si pronumele si toate la un loc. cand se face liniste si toti ochii sunt pe ea – ia cuvantul in mod solemn dar tot ce spune sunt niste lucruri haioase si marunte asa cum e concentrarea ei pe subiect.

Lumea vazuta prin ochi de copil. Ai crede ca e simpla.

Maine vine Alexia. Mergem in weekend la Cornetu, la unchiul Mircea. Iar. Ne-a fost dor de iesirile astea, acum scoatem parleala cred. Mai usor cu imbratisarile si cu pupacelile, stam mai mult in curte, ne spalam mult mai des pe maini – noroc ca ii place, a devenit si asta o alta joaca aproape: Hai sa ne spalam pe maini! 

Dar apoi vine seara, duminica seara – tati o duce pe Alexia la mama ei. Cum vine asta? Bubu, prietenul Ericai l-a intrebat odata pe frati-miu, perfect logic: dar tu nu esti mama ei?  Eh.. complicatii.

Cica viata e simpla, noi o complicam. parca Confucius a spus asta.

Sa zicem ca sunt de acord – viata e simpla; oamenii o complica. Pai… daca traiesti intr-o lume cu peste 7 miliarde de oameni… cam cat de al naibii de complicata e viata ta?!? si in plus am bagat de seama ca ea se complica odata cu trecerea timpului. Daca la 4 ani pare simplu… la 40 parca ti se ia. Dar de aia exista copiii care reseteaza complexitatea asta a existentei si reduc totul la simplitatea varstei de 4 ani strigand cu putere:„Nu mai vorbeste! Asculta pe mine!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: