Publicat de: ultimulunicorn | ianuarie 6, 2020

AI sau WWIII?

Intrebari ca astea tot sa ai noaptea pe la 3 jumate… s-a dus somnul in mod garantat.

Pe fondul incendiului apocaliptic din Australia, mi se pare firesc sa ma gandesc la scenarii pentru sfarsitul lumii. La ce altceva sa ma gandesc noaptea la ora aia?!? Ar exista alternative mai fericite dar pe mine ma atrag astea de groaza :))

Suntem in pragul aparitiei inteligentei artificiale care e dupa colt chiar si se pare.. ca si in pragul unui conflict armat. Aici nu stiu ce sa zic, parerile difera. Scenarii extreme: Ex-machina sau Donald T. :))) care isi tuguiaza buzele pe tv comunicand lucruri ai zice importante, intr-o maniera idioata. Asta nu mai e un scenariu, e un cosmar devenit realitate. Inca ma intreb cum a fost ales de americani. Si daca nu ei ci Putin e la baza alegerii, asta arata iar ce naivi si manipulabili sunt oamenii. Brexit de exemplu.

Cand ma gandesc la guvern, la al nostru in special- clar as prefera o inteligenta artificiala care sa puna capat coruptiei si mizeriei perpetuate de clasa politica de atata vreme.. si daca pentru asta e necesara lichidarea rasei umane, macar ar fi o decizie logica si nu o reactie isterica. Te-ar incalzi cu ceva? Pe mine cred ca da.

Pe de alta parte AI creata dupa creierul si mintea umana, nu ar purta in ea samanta raului care zace in orice om? Adica ar duce Raul pe culmi absolute neavand limitele unui fizic in permanenta degradare si nici ale unei constiinte care sa traga de maneca atunci cand se sare calul? Cod etic. Niste linii de cod incriptate in creierul artificial care sa constituie o limita de nedepasit pentru siguranta noastra. Ceva e putred aici insa. Ce ar impiedica masinile sa dea nastere altor masini, si cum fiecare noua generatie o depaseste pe fosta, tot asa si cutia Pandorei odata deschisa… O limita care odata depasita nu stim sigur unde poate duce. Un altfel de WestWorld. Atat s-a putut acum. Vom trai si vom vedea.


Responses

  1. În primul rănd: la mulţi ani! Un an bun şi liniştit îţi doresc!
    Cât priveşte AI vs….
    Inteligenţa artificială nu va rezolva, din păcate, inconştienţa şi dorinţa noastră de autodistrugere. Ceea ce se întâmplă în Australia, precum şi în Orientul Mijlociu, ţine doar de prostia noastră şi slugarnicia faţă de nişte lideri mizeri şi un stil de viaţă bolnav.

    • Pai poate o va eradica :))) asta era ideea!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: