Publicat de: ultimulunicorn | septembrie 18, 2019

pe afara-i vopsit gardu’, inauntru-i leopardu’…

Am descoperit, cu bucurie pot sa zic – ca e in lucru o noua intreprindere artistica in sectorul 4 de bastina, adica unde e biroul si spitalul, si iata ca dupa ce au pus gard nou de tabla peste ala vechi – prin care se vedea inauntru si pe unde mai scoteau capul pacientii internati la Obregia, sa te intrebe de sanatate… ei acum gata – au paravan nou, si inca pictat! Pe principiul – „pe afara-i vopsit gardu’, inauntru-i leopardul” uite ca putem si noi sa facem sa fie frumos si colorat acolo unde realitatea e de kkt. (cum am auzit de fantana aia muzicala plantata in curtea unui alt spital… o gramada de bani bagati in ape cantatoare, in loc de imbunatatiri si medicamente pentru bolnavi. da’ ma rog… atat s-a putut.)

azi cand am trecut pe acolo, in drumul meu spre Bagdasar, baietii cu sprayurile de vopsea intinse pe trotuar, erau la treaba. imi pare rau ca nu i-am fotografiat si pe ei – dar m-am gandit ca ei muncesc si eu fac poze, cum vine asta?!? pe scurt : mi-a fost jena, dar acum zau ca imi pare rau.  era unul dintre ei – blond si cu parul lung impletit in dreads asa… si in bermude, f fain! ar fi dat bine pe blog 😛

dar nu am pozat decat bucati de gard – asa ca sa nu zic ca nu am gustat cu pofta si din plin din aceasta arta murala. Mi se pare insa usor ironic sau poate sarcastic nu stiu, sa pictezi stufaris, si pasari, si animale de balta… pe gardul spitalului de nebuni! Parca e dintr-un banc. Desi e frumos e si dureros cumva… de parca ne ascundem nebunii in spatele animalelor colorate. Cam tot asa cum ne ascundem frustrarile in spatele caterincii zilnice. probabil exagerez. e neobisnuit dar e fain!

A ramas nedecorat gardul cimitirului. Inalt, cacaniu si monstruos. Ar fi mers si acolo niste norisori ceva… ca ala e locul cu liniste si pace unde o sa ne odihnim toti oasele, eventual. dar poate urmeaza, vedem.

Insa in spiritul acestei initiative – ideea asta decorativa am putea-o aplica si la alte institutii de stat. Pe Primarie, pe Parlament… as vedea pictati niste sobolani, niste gandaci, niste gaite… din astia. si niste muste verzi ar da bine cred. cu tot cu rahatul pe care isi fac veacul.

e inca liber la visare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: