Publicat de: ultimulunicorn | septembrie 13, 2019

vineri 13, si ce-i cu asta

13

//Astăzi este paraskevidekatriafobia (termen grecesc format din trei cuvinte, vineri, treisprezece și frică) – teama de vineri 13. Potrivit Institutului pentru Fobii, între 17 şi 21 de milioane de oameni din SUA sunt afectaţi de teama de vineri 13. Asta se-ntâmplă când nu te lasă ai tăi la patinaj.//

ca sa incep cu un citat din Morning Glory cu Razvan Exarhu, ca tot a revenit de ieri, joi, pe post. de joi ca asa se incepe saptamana de lucru ca sa iti mearga bine :)))

deci se pare ca exista niste superstitii legate de combinatia asta – vineri 13.  din fericire nu mai sunt superstitioasa. am fost odata… cred. imi amintesc ca ma blocam daca o pisica neagra imi taia calea, sau inghetam cand imi iesea un popa in drum iar eu ma indreptam spre un examen important – sa zicem… desi nu imi amintesc sa fi avut de suferit in urma unei superstitii. adica erau doar atat – superstitii.

daca varsam sarea, aruncam putina peste umarul stang si scuipam de trei ori in aceeasi directie, dupa care radeam putin eu de mine si gata. si treaba cu aruncatul de sare peste umar si scuipat de trei ori, o faceam ca sa fie mamaia linistita. ca ea credea in din astea. mno.

ce ma costa sa ii fac pe plac? superstitiile sunt amuzante. daca nu sunt paguboase.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: