Publicat de: ultimulunicorn | iulie 7, 2019

„Coincidenta?!? Nu cred!”

am inceput  cu un citat din Exarhu – Morning Glory pentru ca da imi e dor de vocea lui si de umorul lui dement cu care imi incepeam zilele de luni pana vineri, acum pana in septembrie mi-am pus pofta in cui dar tot nu ma astampar – ca dovada il ascult pe podcast, ii recitesc cartea cea roz despre fericire, orice ca sa treaca vara asta mai vesel.

Titlul nu e ales la intamplare, nimic nu e la intamplare, si chiar ilustreaza perfect firul gandurilor mele in clipa asta.

acum doua saptamani mi-a venit mie asa sa fac ordine in telefon, in agenda mai exact. adica sa mai sterg din contactele vechi pe care nu le folosesc. nu stiu daca asta e o practica comuna, altii poate se straduie sa adune cat mai multe contacte – ca pe fb, mie mi se pare ca in telefonul meu nu au ce cauta decat oamenii cu care chiar am ce imparti.

o idee, o maslina, o plimbare, un pahar de vorba sau de vin – cum ar fi.

mno si mi se puse pata sa il sterg din lista de Craciun pe avocat. cine ma citeste mai de prin 2014, finala Argentina – Germania – stie despre ce vorbesc… cine nu, stati calm nu ati pierdut mai nimic. eu da. am pierdut mai multe nopti… dar am si castigat niste experienta in deplasare. mno.

deci – il sterg de peste tot. din memorie inca nu am cum. ma bazez pe Alzheimer ca ma rezolva el =)) gluma sadica, stiu. plus ca nu vreau sa uit chiar tot legat de el, doar ultima noapte.

il sterg in conditiile in care noi nu ne mai auzisem de aproape 3 ani. deci timp suficient in care oricare dintre noi sa fi dat un semn de viata daca simtea vreo nevoie… dar nu. bine el a mai incercat sa sune o vreme, dar a renuntat dupa al treilea refuz de a ne vedea. tot zic ca putea sa mai incerce dupa un timp! berbec incapatanat ca mine, nah.

in mod bizar – absolut bizar chiar, in urmatoarea noapte – pe la 2:37 am, suna telefonul – pe care nu l-am auzit, pentru ca nu dorm in aceeasi camera cu el, cu telefonul adica.

numar necunoscut, evident. doar ce il stersesem. dar oarecum familiar… mai ales ca ma holbasem putin la el inainte sa il scot din agenda, plus stilul – telefoane dupa ora de culcare… si ma gandesc nu cumva?… asa ca introduc numarul in agenda, si imi apare contactul pe whapp – chiar el!

dragon fly

acum – ma gandesc ca o fi avut un motiv serios sa ma sune la ora aia si dupa atata timp. incerc sa nu ma gandesc la ce e mai rau… o veste rea adica. dar pentru ca ma framanta putin – si mai e si timingu’… adica pe bune?!? la o zi distanta de momentul cand am decis sa il scot din lista – coincidenta? nu cred in asa ceva. mai degraba ma gandesc ca Universul vrea sa imi spuna ceva… dar nici sa il sun eu nu vreau asa ca ii trimit un SMS:

„?” – atat.

daca are ceva important de comunicat, o sa revina. daca a fost o greseala – o sa renunte.

a sunat. sambata seara, ora decenta desi usor inaintata.

„Deranjez?” – zice.

„Acum chiar nu.” – zic.

„Mai tarziu?” – intreaba.

„Mai tarziu, ce?” – raspund

„Deranjez mai tarziu?…”

eee… tot de astea ne tinem. dupa 3 ani de tacere el vrea sa ne vedem. nu merge asa. sau nu mai merge. poate m-am desteptat, poate am obosit, poate a trecut momentul.

deci nu.

si totusi… ramane „coincidenta” si cu ea intrebarea: ce a vrut universul sa imi transmita???


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: