Publicat de: ultimulunicorn | aprilie 12, 2019

„merci in Franta”

am tacut o vreme.

asta se intampla cand in planul realitatii gri de zi cu zi – mişca viata. atunci cand mişca viața si ma concentrez pe ea, imi piere cheful de blog. apoi imi amintesc de el ca de un loc unde ma simt bine doar eu cu mine, si mai bag cornul pe aici.

mai nou Erica dezvolta propozitii – prima notata a fost :„Lasa-ma’n pace.” da… nu pare un inceput promitator pentru dezvoltarea unor relatii inter-umane calduroase, dar daca semana cu mine, de ce m-as mira?!?

apoi incercam sa ii inoculam niste reflexe care tin de buna crestere – aia „7 ani de acasa” care mai nou, cu cresa si cu clasa 0 si toate celelalte, cred ca s-au redus la 5 daca nu doar 4 ani de acasa. noi am inceput de acum sa punem bazele – cu „Te rog”, „Hai noroc”, „Sanatate!”, „Saru’mana pentru masa” si „Mulțumesc”.

In loc de „Mulțumesc” (pentru ca trebuie sa admitem – asta e greu, nici lui David Duchovny nu ii iesea cum trebuie :))), s-a implementat „Merci”. asa ca Erica mea acum, de cate ori cere si primeste cate ceva: apa, un creion, un papuc… raspunde cu „Merci” – fara sa te priveasca. dar il zice. si ma intrebam – daca ar fi trait Papicu (bunicul meu grec) – oare i-ar fi replicat si ei cum ne facea noua ca: „Merci in Franta. aici se spune Mulțumesc”.

Rad in sinea mea si imi raspund tot eu – ei, poate ar mai fi lasat-o un an doi… si apoi i-ar fi replicat cu Merci in Franta…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: