Publicat de: ultimulunicorn | noiembrie 25, 2017

Femeia bătută e ca șnițelul bun. Moale, piere pe limbă.

Asa ceva…

feher

1987. Undeva, la câteva sute de kilometri, în județul Giurgiu, mătușa-mea învață pe pielea ei că trebuie să-și asculte bărbatul fără să crâcnească. Cocoșul cântă aici. Ce cântă? Jazz and blues. Unchiul îmi explică, ani mai târziu, că femeile trebuie scărmănate când le mănâncă pielea.
Cum știi că le mănâncă pielea?
Când încep să-ți dea indicații, să-ți facă reproșuri, când comentează că ai venit afumat acasă, când îți stau în drum și tu trebuie să treci printre ele trei. Doamne, sunt trei, să le împuținăm că doar nu oi fi prost să dai papa la trei neveste identice. Le bați până te trezești din beție și ele trei sunt doar una. Chircită și vânătă. O pupi și îi zici că o iubești și îi explici că ai scărmănat-o pentru binele ei, că o mânca pielea.

1998. Fac un reportaj despre violența domestică. S-a înființat un centru la București însă nu…

Vezi articolul original 1.203 cuvinte mai mult


Responses

 1. nice. incepusem si eu sa scriu o carte/fictiune/ marturii despre violenta domestica dar m-am oprit la vreo 6 pagini :)))

  • cartea despre violenta domestica e ultimul lucru pe care il vreau de la tine. deci sa nu te apuci sa aduni material *&^%$#@!~

   • :))))) pe bune? :)))
    adunam material de la oameni, nu neaparat din viata mea (desi evident unii oameni erau din viata mea, vecine, matusi etc)

 2. nice – adica faptul ca se vorbeste despre asta.

  • pai da, de vorbit se vorbeste… dar de schimbat lucrurile bag seama ca mai greu.

   • pai de la vorbit incepe. sa nu mai creada lumea ca asa e normal. sa-ti iei una peste bot si sa mergi mai departe ca e normal

 3. bai, bunica isi mai lua cate una – si a rabdat si a mers mai departe, si au trait impreuna pana la adanci batraneti si s-au iubit asa cum au stiut ei. mama – dupa o palma peste fata, a dat divort – si eu si frati-miu am crescut fara tata, dar probabil mai fericiti si mai linistiti decat daca am fi avut lupte domestice in casa. mno. totul e relativ.
  dar da, e bine ca se vorbeste. cine poate sa invete din greselile altora, cine nu, sa si le asume pe alea pe care le face.

  • e relativ un cacat. daca primesti „cate una”, aia nu e iubire.

   • mai ales daca e ceva constant. ca hai sa zicem ca un moment isteric pe care l-ai inteles si ai de gand sa il remediezi e una, dar constant e alta

   • iubire era! adevarat ca era si alcool :))) sa tinem cont ca erau si alte timpuri…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: