Publicat de: ultimulunicorn | martie 16, 2016

Scrat si ghinda

scrat-ice-ageScrat si ghinda. E ca o tema recurenta de-a lungul aventurilor din ICE AGE. Daca nu ar fi … clar ar lipsi o parte savuroasa a filmului. Nu ne putem lipsi de alergatura continua si dementa, de ghinioanele si emotiile subite si de scurta durata ale bietului Scrat, toate legate de ghinda! Am impresia ca asa si io cu tema mea recurenta… cred ca vreau, simt ca vreau, chiar ma agit, ma consum, am insomnii… si cand sunt cat pe ce sa o inhatz – ceva imi sta in gat, un hau se casca, am atacuri de panica – si parca ma tem ca daca o apuc cade cerul sau ceva.

Sau mi-e ca se termina filmul =))) si nu vreau. Mie imi place urmarirea, aventura, schemele, contrele… ok se poate finaliza cu gol la poarta dupa care de la capat, nu stiu. Dar sigur nu sunt in stare sa aleg cu buna stiinta calea lina. Noooo. Noi vrem suspans, rasturnari de situatie, nervi, crize de isterie si incordari de tendoane 😀

Si sa mor daca stiu – daca in mod constient fac asta, sau e un mecanism de auto-aparare, ceva mai presus de mine si ascuns in adancimile sub-constientului meu tulbure. Se va vedea ulterior daca trebuie sa-i multumesc subconstientului, sau sa ma dau cu capul de pereti din cauza asta.

Reclame

Responses

 1. voiam să te intreb dacă primeşti cu off-topicul, dar după ce am citit postarea parcă nu mai sunt atât de off-topic. anyway, tu te-ai duce la un club de lectură dacă eşti invitată aşa? : „Prin urmare, o să încerc marea cu degetul și o să pornesc un club de carte pentru ultimii cititori corporatiști și funcționari. S-or găsi vreo doi-trei, pentru început, până se conving și alții că e mișto. Nu trebuie să le aveți cu vorbele, ci doar să citiți o carte. Și să faceți efortul de a participa la o adunare într-o cafenea, pe seară, o dată pe lună sau o dată la două luni (ca să nu ne ia vreun vertij…), unde să ziceți în cuvinte simple ce v-a plăcut. O să încep cu prietenii de pe FB care au chef de una ca asta. Nu doare, nu mușcă, nu chinuie pe nimeni. Nu trebuie decât să citim aceeași carte și să vorbim naibii despre ea, cum ne vine la gură, cu oricâte paranteze și ocoluri. Că literatura nu înseamnă nici spanacuri metaforice (în caz că asta credeați), nici „ce a vrut să spună autorul”, ci doar cum a trecut cartea aia prin tine. Atât.”

  • Mi se pare f tare atat ideea cat si formularea invitatiei! DA, clar eu as accepta-o 😀

   • păi, da… e cu scheme, contre cum să nu-ţi placă. pe mine m-a cam intimidat. adică „literatura nu înseamnă nici spanacuri metaforice, nici „ce a vrut să spună autorul””? pe mine de ce nu m-a anunţat nimeni? voi de când ştiaţi?!

 2. relax, have coffee… din astea 😉

 3. Pe mine personal m-a cam enervat ca o tot tinea ca e ok sa nu va pricepeti la vorbe sau ce mai insinua. ca si cand stie sigur ca nu va pricepeti :))))
  si ca nu musca si nu doare… imi suna tot asa, condescendent :)))
  dar oi fi eu mai sensibila 😛

  Unicorn, mi se pare asa reusita comparatie cu ghinda :))) de cand am citit nu stiu daca sa rad sau nu, esti mortala 🙂

  • şi încă n-ai văzut tot articolul! mamă-mamă ce ne făcea, nouă, cititorilor propriului ei blog. m-am simţit ca ultimul om (ultimul om nu în sensul bun al cuvântului, adică numai eu mai îs om, ceilalţi nu, ceilalţi îs rinoceri or smthg). şi chiar mă bucurasem că a apărut un nou blog literar unde să mă simt bine. de-aia trebuie să ţinem noi (de) bogurile noastre active, că de la altele nou apărute… de doi bani speranţă. uite acuma fug să-l resuscitez pe-al meu 😉

   • ee, asta e o veste buna! Atunci ii multumim oricui a facut invitatia, daca a reusit sa te scoata din hibernare 😛

  • pt m – ma bucur ca ai apreciat paralela mea cu ghinda… cine stie cunoaste si doar un fin observator poate aprecia la adevarata lor valoare elucubratiile mele de sezon. 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: