Publicat de: ultimulunicorn | august 8, 2014

3 avocati

au fost odata 3 avocati,

primul a durut cel mai tare,

al doilea a taiat ca un brici,

al treilea, care e si al saptelea in acelasi timp,

e inca in desfasurare…

mare mirare.

ce e cu mine si cu avocatii? cred ca de la Tom Cruise mi se trage – el si al lui „Oameni de onoare”. asa se explica de ce am facut dreptul. dar m-am trezit ulterior – asa se explica de ce nu am intrat in Barou.

de fapt intrebarea care ma bantuie acum, si pentru care am folosit pretextul povestirii cu 3 iezi cucuieti, este daca cineva, altcineva decat persoana ta, oricat de avocat si de argumentat – ar putea sa te faca sa fii ceva ce nu era in firea ta?!? cred ca in ultima instanta nimeni nu te poate schimba, in timp ajungi doar sa semeni mai mult cu natura ta. parerea mea.

Should I be ashamed with my nature? or afraid?


Responses

 1. ‘primul a durut cel mai tare’, ce frumos suna, ca un vers de marin sorescu

  Mai, eu cred ca da: oamenii/ situatiile te pot transforma, chiar si radical, temporar. Daca sunt extreme. Te pot aduce in punctul in care faci ceva ce nu e in firea ta.
  Normal ca acolo esti tot tu, acum ca s-a intamplat, dar in afara omului/ situatiei respective, putea foarte bine sa nu se intample.

  Altfel, si in viata de zi cu zi, fara legatura cu extremul, totul te schimba. Ce vorbesti tu acolo? :))
  pai si dc in timp ajungi sa semeni mai mult cu natura ta, inseamna ca la inceputul timpului semanai mai putin cu natura ta? Adica fix in copilarie, cand cica suntem cei mai sinceri?
  Sau nu-ti stiai inca natura si imprumutai ocazional din a altuia? E si asta posibil 🙂
  Si totusi eu cred ca ne schimbam treptat, cu fiecare persoana care stationeaza mai mult in viata sau gandurile noastre mai adaugam cate un lucru nou la noi sau eliminam altul, totul intre niste limite, care si ele se muta odata cu varsta, cu maturizarea, cu pozitiile sociale sau profesionale pe care ni le asumam.

 2. Gata, stiu. Stiu.
  m-am intortocheat mai sus si nici eu nu mai stiu ce-am vrut sa zic 😀

  Asadar zicea cineva intr-o carte
  ‘He said an IQ showed how much intelligence you could get, like the numbers on the outside of a measuring cup. You still had to fill the cup up with stuff.’

  Asa si cu natura, cred eu. Natura e ca o cana goala gradata, si partea de sus e limita noastra (sa zicem sunt oameni care n-ar omori niciodata pe nimeni in nici un context, oameni care ar omori cu prima ocazie, oameni care n-au nevoie de ocazie, oameni care ar omori in legimita aparare si asa mai departe).
  dar tot CEILALTI oameni sunt cei care ne determina sa ne atingem un nivel sau altul, fie el negativ fie el pozitiv.
  Adica tot oamenii ne umplu natura (sa nu zic viata 🙂 )

 3. multumesc pt complimentul ca am sunat ca marin sorescu… uau.
  da, pai primul intotdeauna doare cel mai tare – si la propriu si la figurat.
  mai incolo, da. si eu cred ca ceva se schimba in noi cu fiecare persoana, experienta – zi traita. dar sunt experiente/ persoane care te forteaza cumva sa sari peste etape, sa te arunci in gol, sa te apropii de flacara – si da, sa-ti atingi limitele alea marcate pe cana de la inceputuri… gradatii pe care poate nu era musai sa le atingi, dar uite ca…

  ps. ma bazez pe faptul ca nu pot umple cana mai mult decat e, ca adica nu se sparge nimic, doar eventual poate da pe dinafara.

  si atunci? ce se intampla cand dau pe dinafara?

  mai e si vorba aia „Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce.”, dar daca nu Dumnezeu imi da, ci eu imi iau indemnata de dracul din mine?!? de aia ma tem. 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: