Publicat de: ultimulunicorn | iulie 31, 2009

iar fac d’astea

adica imi impun eu mie sa fac fapte bune, desi stiu ca nu merge asa… cu epurarea fortata a sufletului… nu asa se procedeaza! clar. insa daca nu mi-as impune ar fi mai rau – ca as face rele! nu e ca si cum puteam alege o cale de mijloc… neutra. E alba sau neagra. Am ales sa fac alb, desi gandeam negru… dar macar mi-am dat un pic silinta, deci sper la un gri! Mai concret – am facut o favoare cuiva desi nu aveam nici un chef s-o fac, si asta pentru ca nu imi place de persoana respectiva in mod special. Cand fac d’astea ma intreb – ce conteaza mai mult? gandul sau fapta? Gandul nu se vede – framantarea aia ramane a mea, ce se vede e rezultatul deliberarilor, adica fapta! si totusi…  nu e acelasi lucru ca atunci cand ar veni din inima, adica daca fac o fapta buna cu inima indoita… se pune?  asta e intrebarea.

Am foarte mari dubii de la o vreme ca as fi o persoana buna la suflet. De fapt dubii am avut intotdeauna… in ultima vreme incep sa se cam transforme in certitudini. Asta e nasol.

Dar imi este rusine daca fac un rau in mod gratuit. Asta e bine. Inseamna ca mai sunt sperante. Sperante sa ce? Sa intru’n rai, bineinteles!!! Deja in iad cred ca sunt ocupate toate locurile oricum. Aia te trimit inapoi pe pamant, si nici asta nu stiu daca imi convine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: